Kaasupatruunat kaupassamme:

Tarjoamme kaupassamme EN417-standardin mukaisia patruunoita. Nämä ovat metallista valmistettuja kertakäyttöpatruunoita, jotka soveltuvat kannettaviin laitteisiin, joissa on tai ei ole poistoventtiiliä. Tämän standardin mukaisia kaasupatruunoita on saatavana lävistävinä, ruuviventtiilipatruunoina tai bajonettiventtiilipatruunoina. Sisältyvä nestekaasu on joko butaania, isobutaania, propaania tai yleisemmin näiden kaasujen seosta.


Lävistävä patruuna:

On yksinkertaisin kaasupatruunan muoto. Lävistävä patruuna on yleisin ja myös halvin vaihtoehto. Alkuperäisessä tilassaan siinä ei ole aukkoa, ja kuten nimestä voi päätellä, se on lävistetty keittimen piikillä, jotta se voidaan avata. Tiiviste ei yleensä ole 100-prosenttisen tiivis, minkä vuoksi kaasua pääsee aina jonkin verran pidemmän ajan kuluessa. Näin ollen patruuna tyhjenee viikkojen kuluessa. Lävistyspatruuna on tyhjennettävä kokonaan, ennen kuin se poistetaan keittimestä, sillä muuten sen sisältämä kaasu pääsee hallitsemattomasti ulos.


Ruuvattava venttiilipatruuna:

Patruunoissa on kierre (EN417-standardi, 7/16 tuuman kierre, 28 UNEF-kierre), ja ne voidaan ruuvata sopivaan keittimeen. Kuljetusta varten ruuvattavat venttiilipatruunat voidaan turvallisesti irrottaa keittimestä, koska venttiili sulkeutuu automaattisesti. Vakioiduista kierteistä huolimatta valmistajakohtaisia eroja on jonkin verran. Keittimen yhteensopivuutta muiden merkkien kanssa ei voida taata, ja valmistajat pidättävät oikeuden määrätä käyttämään omia patruunoitaan.


Bajonettipatruuna:

Bajonettiventtiilipatruunoissa on venttiili, joka kiinnitetään paikalleen vivun avulla. Ne voidaan irrottaa keittimestä kuljetuksen aikana ilman, että kaasua pääsee karkaamaan. On myös adaptereita, joilla nämä patruunat voidaan liittää ruuvattavaan patruunajärjestelmään.