Kestävä vettähylkivä eli DWR-pinnoite (Durable Water Repellent) estää kosteuden tunkeutumisen tuotteen sisäpuolelle sen ulkopinnalta. Kun DWR-pinnoite on kulunut, niin materiaali ei ole enää vettähylkivä eli vesipisarat eivät helmeile pois materiaalin pinnalta, kuten aiemmin. Lika, kehon öljyt ja kuluminen voivat aiheuttaa sen, että impregnointi menettää tehonsa. Tuotteen vettähylkivä ominaisuus voidaan palauttaa puhdistamalla tuote ensin perusteellisesti, jonka jälkeen se kyllästetään sopivalla pesu- tai suihketuotteella.


Puhdistus- ja kyllästysvihjeitä

  • Noudata aina valmistajan hoito- ja pesuohjeita.
  • Varmista, että pesukone on puhdas. Tarkista, että rumpu on tyhjä ja käynnistä lyhyt pesuohjelma, jotta ylimääräinen pesuaine saadaan poistettua. Kun puhdistat teltan, niin se kannattaa ensin pystyttää ja pestä sitten käsin. Kengät tulisi myös pestä käsin.
  • Käytä teknistä pesuliuosta tavallisen pyykinpesuaineen sijaan. Jotkut niistä sisältävät DWR-kyllästysainetta, joten voit kyllästää varusteesi pesun yhteydessä. Käsittele telttojen ja kenkien pinnat suihkuttamalla niihin DWR-kyllästysainetta.
  • Jos mahdollista, niin laita tuote kuivausrumpuun ja valitse alhainen tai keskilämpö. Vaihtoehtoisesti voit myös silittää tuotteen varovasti keskilämmöllä ilman höyryä laittamalla pyyhkeen tai kankaan silitysraudan ja tuotteen väliin.


Muistathan, että paras varusteittesi huoltoa ja hoitoa koskeva tietolähde löytyy tuoteselosteesta tai valmistajan verkkosivuilta.